Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

"Υγρό Πυρ" από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «Υγρό Πυρ» και με αντικείμενο την αντιμετώπιση Τεχνολογικού ή Βιομηχανικού ατυχήματος (Τ.Α.Μ.Ε.-Β.Α.Μ.Ε.) σε περίπτωση εκδήλωσής του σε εγκαταστάσεις SEVESO, πραγματοποιήθηκε από την Πυροσβεστική της Πρέβεζας.
Το σενάριο της άσκησης, το οποίο εκπονήθηκε σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, προέβλεπε την εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας Γαλακτωμάτων – Αποθήκευση και Διακίνηση Υγρών καυσίμων με την επωνυμία «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ Α.Β.Ε.Ε.» που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) Πρέβεζας.
 
Το Επιτελείο της Υπηρεσίας που διεξήγαγε της άσκηση απαρτιζόταν από τους, Διοικητή - Αντιπύραρχο ΒΑΣΔΕΚΗ Απόστολο, Πυραγό ΡΙΖΟ Κων/νο, Πυραγό ΤΖΙΜΑ Νικόλαο, Πυρονόμο ΨΑΛΛΙΔΑ Κων/νο.
Από τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς συμμετείχαν ο Προϊσταμένος Γραφείου Π.Σ.Ε.Α. της Αστυνομικής Δ/νσης Πρέβεζας Ανθυπαστυνόμος ΚΙΤΣΙΟΣ Θεόδωρος, ο εκπρόσωπος Ε.Κ.Α.Β. Πρέβεζας Σιάφης Αναστάσιος, οι εκπρόσωποι της Λ.Ε.Κ. Πρέβεζας Ράπτης Βασίλειος και Νάκκας Γεώργιος, ο υπεύθυνος Π.Σ.Ε.Α. της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Σεϊτανιώτης Αναστάσιος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ Α.Β.Ε.Ε. Καλαντζης Κων/νος, ο Προϊστάμενος ΔΕΔΔΗΕ Πρακτορείου Πρέβεζας Παπουτσής Χρήστος.
Σκοπός της άσκησης είναι η διαρκής εκπαίδευση των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, η απόκτηση επιπλέον επιχειρησιακής εμπειρίας και η διεξαγωγή αξιόπιστων και εφαρμόσιμων συμπερασμάτων, για την αντιμετώπιση αντίστοιχων με την άσκηση περιστατικών, όπου απαιτείται ο μέγιστος συντονισμός και συνεργασία φορέων.