Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ερώτηση 3 Ηπειρωτών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος


Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Ήπειρο, Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Μαντάς και Κώστας Μπάρκας, συνυπέγραψαν ερώτηση και ΑΚΕ με θέμα: «Πυροσβεστικοί Σταθμοί χωρίς πετρέλαιο και ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος».

Ήδη με επιστολή της η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου καταγγέλλει την έλλειψη πετρελαίου τόσο στους σταθμούς και τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής στην Περιφέρεια Ηπείρου, όσο και στα οχήματα.

Αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης είναι οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής να είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε περιβάλλον ψύχους αλλά και τα οχήματα να μην μπορούν να κινηθούν σε περίπτωση συμβάντων. Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρεται στην επιστολή, αρκετές Υπηρεσίες έμειναν μόνο με τα καύσιμα που είχαν τα ντεπόζιτα των οχημάτων και η χορήγηση σε καύσιμα που έγινε τις τελευταίες ημέρες ήταν σχεδόν μηδαμινή. Το ποιο σοβαρό πρόβλημα όμως είναι το θέμα με το πετρέλαιο θέρμανσης για το οποίο δεν υπάρχει σταγόνα σε κανένα Πυροσβεστικό Σταθμό ή Κλιμάκιο της Περιφέρειας Ηπείρου και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα οι Υπάλληλοι κυριολεκτικά να παγώνουν αφού οι περισσότερες Υπηρεσίες βρίσκονται σε ορεινά σημεία και ο χειμώνας έχει μεγαλύτερη διάρκεια σε αυτές τις περιοχές.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

-          Ποια μέτρα θα πάρει για την άμεση επίλυση του θέματος του πετρελαίου κίνησης στην Περιφέρεια της Ηπείρου αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο;

 

-          Ποια μέτρα θα πάρει για την άμεση επίλυση του θέματος του πετρελαίου θέρμανσης στην Περιφέρεια της Ηπείρου αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο;

 

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων:

 

-          Το ακριβές κονδύλι που διατέθηκε για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης για τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς και τα Κλιμάκια σε όλη την Ελλάδα για το έτος 2013 και τα προϋπολογισθέντα για το 2014.

 

 

Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν. Άρτας

Μαντάς Χρήστος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν. Ιωαννίνων

Μπάρκας Κώστας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν. Πρέβεζας