Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Τέρμα τα πλαστά πτυχία από τα ιδιωτικά ΤΕΕ της Άρτας

Πλαστούς τίτλους σπουδών με τους οποίους οι πτυχιούχοι διευκολύνονταν στη πρόσληψή τους στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, χορηγούσε το ιδιωτικό ΤΕΕ «Ευρώπη», που εδρεύει  στην Άρτα.Οι τίτλοι στοίχιζαν στο μαθητή από πέντε έως και 15 χιλιάδες Ευρώ, χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία του στο μάθημα, ενώ ο συγκεκριμένος τίτλος, μοριοδοτούνταν με 1000 μόρια στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Ιδιοκτήτης του αμαρτωλού ΤΕΕ, που λειτουργούσε από το 1999  και την τελευταία τριετία, είχε μοιράσει 1000 πτυχία, είναι ο μέχρι πρόσφατα καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Λάμπρος Σταύρου, ο οποίος μάλιστα κατηύθυνε αποφοίτους του ιδιωτικού ΤΕΕ, σε κατατακτήριες εξετάσεις, για είσοδό τους σε τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η κομπίνα αποκαλύφθηκε όταν μητέρα κατήγγειλε στην ΟΙΕΛΕ, ότι η κόρη της με πτυχίο 18 από δημόσιο ΤΕΕ, δεν προσελήφθη γιατί στη θέση της πήραν, άλλη υποψήφια με πτυχίο 20 από το ΤΕΕ Ευρώπη της Άρτας.


Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.


 

Δελτίο Τύπου                                             21/04/2011

Σχετικά με το θέμα των πλαστών πτυχίων ιδιωτικών ΤΕΕ Άρτας

Με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έδωσε αμέσως εντολή να επισπευσθεί η διερεύνηση του θέματος με τα πλαστά πτυχία ιδιωτικών ΤΕΕ Άρτας. Υπόθεση που εκκρεμούσε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στο πόρισμα τέλη του 2010 ζητά την ανάκληση των πτυχίων.
Εν συνεχεία η Περιφερειακή Διευθύντρια Ηπείρου Φ. Νόκα, προβαίνει σε ανάκληση των πτυχίων αυτών κατ’ εντολή  της πολιτικής ηγεσίας, η οποία παράλληλα ζητά από το ΑΣΕΠ να μη λαμβάνει υπόψη του τους συγκεκριμένους τίτλους σπουδών στους διαγωνισμούς του.